Welke filterklassen bestaan er?

Categorie: Filters

Er zijn verschillende filterklassen beschikbaar, die aangeven welke deeltjesgrootte een filter kan verwijderen met een bepaalde efficiëntie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende filterklassen:

  1. G-classificatie (Groffilter): Dit zijn groffilters die grote deeltjes en grove verontreinigingen kunnen verwijderen. Ze hebben doorgaans een lagere filterefficiëntie en worden vaak gebruikt als voorfilters om grotere deeltjes te vangen voordat de lucht door fijnere filters gaat.
  2. F-classificatie (Fijnfilter): Fijnfilters zijn ontworpen om kleinere deeltjes te verwijderen dan groffilters. Ze hebben een hogere filterefficiëntie en worden vaak gebruikt als tussenfilters om kleinere verontreinigingen te vangen voordat de lucht door een HEPA-filter gaat.
  3. HEPA (High Efficiency Particulate Air) filters: HEPA-filters zijn zeer efficiënte filters die in staat zijn om deeltjes van 0,3 micron met een efficiëntie van minstens 99,97% te verwijderen. Ze worden gebruikt in toepassingen waar een zeer hoge luchtkwaliteit vereist is, zoals cleanrooms, medische omgevingen en industriële processen waarbij microscopische deeltjes moeten worden gecontroleerd.
  4. ULPA (Ultra-Low Penetration Air) filters: ULPA-filters zijn vergelijkbaar met HEPA-filters, maar hebben een hogere efficiëntie. Ze kunnen deeltjes van 0,12 micron met een efficiëntie van minstens 99,9995% verwijderen. ULPA-filters worden gebruikt in zeer kritische omgevingen, zoals de elektronica-industrie en laboratoria.

Het is belangrijk om te begrijpen dat filterklassen niet alleen de efficiëntie van het filter aangeven, maar ook de deeltjesgrootte waarop ze zijn getest. Daarom is het essentieel om de specifieke filterklassen en hun bijbehorende efficiëntie en deeltjesgrootte te raadplegen bij het selecteren van een filter voor een specifieke toepassing.

Meer informatie over filterklassen

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

“Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen.”

Geef een reactie