Beladingsbalg

Een beladingsbalg is uitermate geschikt voor het efficiënt verladen van droge, stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens.

Categorie:

Beschrijving

Beladingsbalg

Een beladingsbalg is uitermate geschikt voor het efficiënt verladen van droge, stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens. De balg is voorzien van interne conussen om de materiaalstroom onder controle te houden en aan de buitenzijde een dubbelwandige balg om het stof te kunnen verwijderen.  Onderaan de balg is een speciale conus voorzien van polymeer gecoate SINT samenstelling met een speciale afdichting voor vrachtwagens.

Hoe werkt een beladingsbalg

Eerst wordt de beladingsbalg naar beneden gelaten van zijn ingetrokken positie tot aan de inlaat van de tanker. Vanaf het ogenblik dat de laatste conus de inlaat van de tanker raakt, stopt de slappekoordbeveiliging, die buiten de bedieningskast is gemonteerd, het verder dalen van de balg. De eindschakelaar in de aandrijfkast stopt het volledig oprollen of afrollen van de balg. Nadat de klep is geopend, kan het beladen aanvangen.

Afhankelijk van het soort medium bestaan er twee hoofdtypen laadmethode: open laad stations en gesloten laad stations.

Open laadbalgen

Open laadbalgen worden gebruikt voor het vullen van flatbed open vrachtwagens, schepen en voorraden waar bulkmateriaal direct wordt blootgesteld aan de omgeving.

Bij het begin van het laden wordt de balg neergelaten in de richting van het laadvlak van de vrachtwagen/het schip of de kelder en stopt onderaan. Het materiaal valt vrij door de balg. Een flexibele stofvanger aan de onderkant van de balg houdt het stof binnen het laadgebied. Extra vacuümlucht geleverd door een stofopvangsysteem zorgt ervoor dat stofemissie effectief wordt voorkomen.

Niveausensoren op de eenheid worden gebruikt om het productniveau voortdurend te controleren. Als het productniveau stijgt, gaat de balg automatisch omhoog. Nadat de lading wordt voltooid, wordt de ladingsbalg teruggetrokken aan de hoogste reservepositie. Open balgen voor vrachtwagenlading, scheepsbeladingsbalgen en beladingsbalgen voor voorraden hebben een uitgebreide reeks modellen en configuraties, afhankelijk van het type bulkmateriaal, de laadcapaciteit en de toepassingsvereisten.

Gesloten laadbalgen

Gesloten laadbalgen worden gebruikt voor het vullen van tankwagens, duwbakken en schepen met gesloten containers. Bij het begin van het laden wordt de balg neergelaten en gestopt wanneer hij de inlaat van de tanker bereikt. Daarna wordt de productstroom op gang gebracht. Het materiaal valt vrij door de binnenzijde van de balg. De tanker wordt gevuld met het product.

De luchtinhoud van de tank wordt door de balg teruggeleid en dan geloosd via de ontluchtingsopening. Een niveausensor bij het afvoerpunt van de balg controleert het productniveau in de tank en stopt de werking wanneer de tank vol is. Nadat het laden is voltooid, wordt de laadbalg teruggetrokken naar de hoogste stand-by positie.

Voordelen van een balg

  • Geïntegreerd filter met ventilator vermindert stof tijdens het vullen van de vrachtwagen
  • De flexibele manchet in de combinatie van Neopreen/Hypalon maakt de balg weerbestendig, uiterst bestand tegen slijtage en temperatuur en verhoogt de levensduur
  • Omgekeerde kegel met onderaan een niveaumelder voor volmelding tanker, verhoogt geleidelijk de beladingsbalg ter verbetering van de materiaaldistributie binnen de tanker
  • De twee hijskabels liggen buiten de productstroom, bewegen de balg zonder kabelslijtage aangezien contact met het product ontbreekt Hierdoor vindt er geen materiaalaantasting en slijtage plaats.

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor informatie over een beladingsbalg

Wilt u meer informatie over de beladingsbalg of wilt u een offerte ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Beladingsbalg” te beoordelen