Alles wat u moet weten over stofopvangfilters

We hebben veel gesproken over de verschillende luchtreinigingsoplossingen en stofopvangfilters die door Dextools worden aangeboden. Wij zijn immers dé branche-experts in het leveren van dat soort systemen voor industriële toepassingen. We moeten echter nog echt in het hart en de ziel duiken van elk van onze stofverzameling, mistverzameling en andere luchtreinigingssystemen: Het filter zelf.

Dus wat is een filter eigenlijk?

Als het om stofafscheiders gaat, zijn dit de integrale onderdelen waarmee u schadelijk stof of andere deeltjes kunt opvangen en voorkomen dat ze door de lucht zweven. Maar wat gebeurt er als het filter in uw stofopvangsysteem begint te verslijten of te verstopt raakt? Deze filters voor zwaar gebruik moeten immers dag in dag uit een zware werklast doorstaan.

Moet je ze schoonmaken of gewoon vervangen? Nou, dat is wat we hier zijn om te helpen beantwoorden. Als u op zoek bent naar vervangende luchtfilters voor uw stofopvang-, mistopvang- of nat / droog stofzuigsystemen, neem dan contact op met Dextools Nederland. We zijn al meerdere jaren de marktleiders in Nederland en daarbuiten en we zijn ervan overtuigd dat we luchtfiltratie als geen ander kennen.

DROOG- OF NATREINIGINGSFILTERS

Het simpelweg reinigen van uw huidige luchtfilters lijkt misschien de gemakkelijkere, meer kostenefficiënte optie. Maar er kleven bepaalde nadelen aan deze methode. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat als uw luchtfilters naar de schoonmakers worden gebracht, hun levensduur drastisch wordt verkort, waardoor extra kosten ontstaan ​​omdat u sowieso een vervanging moet kopen.

De kans is groot dat, of u nu chemisch reinigt of water gebruikt om uw filters schoon te maken, de stof of vezels zwak, minder effectief en mogelijk scheuren of falen. Bovendien is de kans groot dat u niet alle vervuilde deeltjes volledig uit uw filter verwijdert, waardoor de kans op kruisbesmetting of herverdeling van deeltjes waarvan u dacht dat u ze volledig uit de lucht verwijderde, groter wordt.

Een “schoongemaakt” filter heeft slechts ongeveer de helft van de capaciteit die het ooit had, wat betekent dat uw stofopvangsysteem niet optimaal zal werken. Dit kan leiden tot stilstand en productiviteitsverlies voor uw machines, en dus voor uw bedrijf, aangezien u meer tijd zult besteden aan het schoonmaken en opnieuw reinigen van een ineffectief filter dat u zojuist had kunnen vervangen.

Het komt er dus op neer dat het reinigen van uw stofopvangfilters niet de meest ideale optie is, ook al lijkt het op dat moment aantrekkelijk.

HOE VAAK MOET U FILTERS VERVANGEN?

Dat brengt ons bij onze volgende vraag: hoe vaak moet u de hardwerkende filters in uw stofafscheiders vervangen? Nou, dat hangt ervan af.

U wilt natuurlijk dat uw industriële gebouw, kantoor, fabriek of fabriek te allen tijde op schone, droge en veilige lucht draait. Daarom zijn uw filters zo belangrijk. Om te voorkomen dat uw filters verstopt raken, waardoor ze uiteindelijk ondoelmatig worden en de kans wordt vergroot dat stof en andere potentieel gevaarlijke materialen vrij door de lucht zweven, is het raadzaam uw filters jaarlijks te laten vervangen.

Als u een bijzonder hardwerkend stofopvangsysteem heeft, kan het nodig zijn om uw filters om de zes maanden te vervangen door grote hoeveelheden stof, vuil en puin te verwerken. Dit hangt echter allemaal af van het type en de grootte van uw systeem, welke wettelijke vereisten u volgt en of uw filter al dan niet werkt met vocht- of mistdeeltjes.

Stofopvangfilters koopt u natuurlijk bij Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op over stofopvangfilters