Hoe worden vitamine tabletten gemaakt

Het productieproces van vitamine tabletten kan variëren afhankelijk van het type vitamine en de fabrikant, maar over het algemeen bestaat het proces uit de volgende stappen:

  1. Formulering: De grondstoffen voor de vitamine tabletten worden geselecteerd en gemengd om de gewenste hoeveelheid en kwaliteit van de vitamines te verkrijgen. Andere ingrediënten zoals vulstoffen, bindmiddelen en coatings worden ook toegevoegd om de tabletten hun vorm en stabiliteit te geven.
  2. Mengen: De gemengde grondstoffen worden in een mixer gedaan en grondig gemengd om een homogene samenstelling te verkrijgen.
  3. Comprimeren: De samengestelde mix wordt in een tabletteermachine geplaatst, waar het wordt samengeperst tot tabletten van de gewenste grootte en vorm.
  4. Coaten: Om de tabletten te beschermen tegen vocht en licht, en om ze gemakkelijker te laten slikken, worden ze vaak voorzien van een coating. De coating kan bestaan uit een dunne laag van een oplosbaar materiaal zoals gelatine of een polymeer.
  5. Kwaliteitscontrole: De geproduceerde tabletten worden onderworpen aan verschillende tests en analyses om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de specificaties en normen van de fabrikant en de overheid. Dit omvat vaak het testen van de gehaltes van de vitamines en mineralen, de stabiliteit van de tabletten en de afwezigheid van verontreinigingen.
  6. Verpakking: De afgewerkte tabletten worden verpakt in flesjes, blisterverpakkingen of andere verpakkingen en geëtiketteerd met informatie over de inhoud en de dosering. De verpakkingen worden vervolgens verzegeld en klaargemaakt voor distributie naar apotheken, drogisterijen en andere winkels.

vitamine tabletten maakt u met machines van Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.