Hoe werkt een beladingsbalg ?

Categorie: Afzuigunits

Een beladingsbalg werkt volgens een eenvoudig principe dat bulkmaterialen op een gecontroleerde manier van de vulbron naar de ontvangende container transporteert. Hier is een algemene beschrijving van hoe een beladingsbalg werkt:

  1. Voorbereiding: Plaats de beladingsbalg op de vulbron, zoals een transportsysteem, een silo of een andere opslagvoorziening. Zorg ervoor dat de balg stevig is bevestigd en dat de verbinding goed afgedicht is om lekkage van materiaal te voorkomen.
  2. Positionering van de ontvangende container: Plaats de ontvangende container, zoals een vrachtwagen, treinwagon, schip of silo, onder de uitgang van de beladingsbalg. Zorg ervoor dat de container stevig staat en geschikt is voor het ontvangen van het bulkmateriaal.
  3. Starten van de materiaalstroom: Activeer het transportsysteem of open de klep van de vulbron om het bulkmateriaal te laten stromen. Het materiaal zal de beladingsbalg binnenstromen via de inlaatopening.
  4. Uitrekken van de beladingsbalg: Naarmate het materiaal binnenkomt, zal de beladingsbalg geleidelijk aan uitzetten en langer worden. Dit komt door de druk en het gewicht van het materiaal dat de balg vult. De flexibele stofconstructie van de beladingsbalg maakt deze uitzetting mogelijk.
  5. Gelijktijdige compressie: Terwijl de beladingsbalg uitzet, wordt het bulkmateriaal gelijkmatig verdeeld binnenin de balg. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige vulling van de ontvangende container. Het materiaal wordt samengeperst terwijl het de container binnenstroomt.
  6. Stofbeheersing: Tijdens het laden van het bulkmateriaal kan stofontwikkeling optreden. Een beladingsbalg kan worden uitgerust met stofafzuigingssystemen om stofemissie te verminderen en een schonere werkomgeving te behouden.
  7. Voltooiing en stoppen van de materiaalstroom: Wanneer de container volledig is gevuld of de gewenste hoeveelheid materiaal is bereikt, wordt de materiaalstroom gestopt door het sluiten van het transportsysteem of het sluiten van de klep van de vulbron. De beladingsbalg keert terug naar zijn oorspronkelijke grootte en kan worden losgekoppeld van de vulbron.

Het exacte werkingsprincipe van een beladingsbalg kan variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp en de kenmerken van de balg. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en ervoor te zorgen dat de beladingsbalg correct wordt geïnstalleerd en bediend om een veilig en efficiënt laadproces te garanderen.

Dextools uw leverancier

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

Contact voor vragen over een beladingsbalg

Wilt u meer weten over een beladingsbalg, neem dan vrijblijvend contact op.

Geef een reactie