Hoe werkt een beladingsbalg ?

Categorie: Afzuigunits

Het belangrijkste idee achter het systeem van de beladingsbalg is het lossen van het poeder of het korrelige bulkvaste lichaam door een verticale kolom door zijn eigen gewicht en het verzamelen van om het even welk stof binnen de zelfde ingesloten kolom naar omhoog. De variërende hoogte tussen het hogere lossingspunt en het lagere ladingspunt wordt gecompenseerd door de kolom flexibel te maken. Een mechanisch liersysteem wordt gebruikt voor het aanpassen van de hoogte met behoud van een gesloten ruimte en een rechte doorgang voor laden met hoge capaciteit. Afhankelijk van de toepassingseisen worden verschillende soorten balgen, slijtagekegels, stofvangers en soortgelijke apparatuur opgenomen in het gehele laadsysteem.

Welke materialen kunt je verwerken met de beladingsbalg?

Materialen in poeder- en korrelvorm zoals cement, vliegas, mijnbouwmineralen, calciumcarbonaat, pvc, plastic pellets, plastic poeders, polyethyleen, keramische poeders, aluminiumoxide, bentoniet, bauxiet, steenkool, cementklinker, gips, perliet, kaolien, kalksteen, marmerpoeder, natriumcarbonaat, kwarts, ureum, natriumsupplhaat, tarwe, meel, diervoeder, zaden, maïs, rijst, suiker, zout en soortgelijke poedervormige of korrelige droge bulk vaste stoffen worden behandeld door balgensbalgen.

Dextools uw leverancier

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

Contact voor vragen over een beladingsbalg

Wilt u meer weten over een beladingsbalg, neem dan vrijblijvend contact op.

Geef een antwoord