Wat is een HEPA 13 filter?

Categorie: Filters

Een HEPA 13-filter, ook wel bekend als een High-Efficiency Particulate Air-filter van klasse 13, is een type luchtfilter dat zeer efficiënt is in het verwijderen van kleine deeltjes uit de lucht. HEPA-filters zijn geclassificeerd op basis van hun filtratie-efficiëntie, waarbij een hoger nummer aangeeft dat het filter in staat is om kleinere deeltjes op te vangen.

Een HEPA 13-filter is een van de hoogste klassen binnen de HEPA-filterspecificaties. Het is ontworpen om minstens 99,95% van de deeltjes met een grootte van 0,3 micron of groter uit de lucht te filteren. Dit omvat de meeste allergenen, fijnstof, pollen, schimmelsporen, bacteriën en sommige virussen.

HEPA 13-filters worden vaak gebruikt in omgevingen waar een hoge luchtkwaliteit essentieel is, zoals ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms, farmaceutische faciliteiten en andere gevoelige industrieën. Ze zijn ook geschikt voor gebruik in huishoudelijke luchtreinigers, stofzuigers en HVAC-systemen om de luchtkwaliteit in woningen te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat HEPA-filters regelmatig moeten worden onderhouden en vervangen om een optimale werking te garanderen. Het specifieke vervangingsinterval kan variëren afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de mate van verontreiniging. Het wordt aanbevolen om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud en de vervanging van HEPA 13-filters.

Dextools, uw HEPA filter leverancier

We zijn best trots om ons in de Benelux marktleider in de filtertechniek te mogen noemen. Met ruime ervaring heeft Dextools alle kennis in huis om op een kostenefficiënte wijze het beste stof afzuigsysteem te leveren. Zo zorgen we dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken om vervuiling en gezondheidsschade op de werkvloer en realiseren we tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen en een optimale productie.

Wij leveren een brede range van stoffilters oplossingen zoals en perslucht en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmenafzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Ook bieden wij voor diverse merken de filterzakken / patronen. Daarbij kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

“Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen.”

Geef een reactie