Stofverwijdering “door de muur”

Stofverwijdering is een belangrijk onderdeel van een proces. Het verwerken van zeer effectieve stoffen kan gevaarlijk zijn.  Beschermende pakken voor het hele lichaam zouden een eenvoudige oplossing zijn om het bedieningspersoneel tijdens de productie niet in gevaar te brengen. In theorie is dit misschien eenvoudig, maar in de praktijk is het een oneconomische oplossing. 

Omdat mensen onder dergelijke omstandigheden maar relatief kort mogen werken. Hierdoor zouden de productiekosten worden verhoogd. Dergelijke pakken beschermen ook personeel, maar ze voorkomen niet dat de systeemomgeving wordt verontreinigd met product. Een alternatief zijn insluitingsoplossingen die voorkomen dat de zeer effectieve stoffen zich verspreiden en het bedieningspersoneel beschermen. Stofverwijdering moeten ook voldoen aan de insluitingsnormen.

Om deze reden zijn er insluitingsoplossingen die de verspreiding van de zeer effectieve stoffen voorkomen en het bedieningspersoneel beschermen. Filtersystemen die in het productieproces zijn geïntegreerd, moeten ook voldoen aan de insluitingsnormen. Optioneel is het zogenaamde “Safe-Change System” waarmee filterelementen en stofopvangbakken contactloos verwisseld kunnen worden. In combinatie met het “Through The Wall Design” wordt er verder voor gezorgd dat in de dure productieruimte slechts een klein oppervlak wordt gebruikt en dat de technische ruimte, die doorgaans niet kan worden ontsmet, ook bij verkeerde bediening schoon blijft. 

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact over Stofverwijdering?