Wat is een zakkenstortkabinet

Categorie: Tabletten en capsules


Een zakkenstortkabinet, ook wel bekend als een zakkenlossysteem, is een apparaat dat wordt gebruikt om zakken met poeders, korrels of andere bulkmaterialen te legen in een gecontroleerde omgeving. Het wordt vaak gebruikt in de chemische, farmaceutische, voedingsmiddelen- en andere procesindustrieën waar het legen van zakken nodig is voor productieprocessen.

Hier zijn enkele kenmerken en functies van een zakkenstortkabinet:

  1. Containment: Een zakkenstortkabinet is ontworpen om de operator en de omgeving te beschermen tegen stofemissie en mogelijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Het kabinet is meestal voorzien van een afgesloten werkruimte met een ingebouwd luchtafzuigsysteem om stof en deeltjes op te vangen.
  2. Veiligheid: Het zakkenstortkabinet is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen om de operator te beschermen. Dit omvat onder andere een handschoenenkastje of handschoenluiken waardoor de operator de zakken kan openen en het materiaal kan lossen zonder direct contact met de inhoud.
  3. Stofbeheersing: Het luchtafzuigsysteem in het zakkenstortkabinet helpt bij het minimaliseren van stofemissie tijdens het legen van de zakken. Het verzamelt het stof en de deeltjes die vrijkomen en voert ze af naar een stofafscheider of filtersysteem om de lucht te zuiveren voordat deze wordt afgevoerd.
  4. Ergonomie: Zakkenstortkabinetten zijn ontworpen met aandacht voor ergonomie om het werk voor de operator comfortabel en efficiënt te maken. Ze hebben doorgaans een werkhoogte en werkoppervlak dat geschikt is voor het hanteren van zakken, evenals bedieningsgemak voor het openen en legen van de zakken.
  5. Aanpasbaarheid: Zakkenstortkabinetten kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en toepassingen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met extra functies zoals trilsystemen om de zakken te legen, weegsystemen voor nauwkeurige dosering of stofafzuigingssystemen met specifieke filtratienormen.
  6. Hygiëne en reiniging: Zakkenstortkabinetten worden vaak vervaardigd uit materialen die eenvoudig te reinigen en te desinfecteren zijn, zoals roestvrij staal. Dit is vooral belangrijk in toepassingen waar strenge hygiënenormen gelden, zoals de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Zakkenstortkabinetten verbeteren de veiligheid, efficiëntie en stofbeheersing bij het legen van zakken met bulkmaterialen. Ze bieden een gecontroleerde omgeving waarin operators zakken kunnen openen en het materiaal kunnen lossen zonder blootstelling aan stof of gevaarlijke stoffen.

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Contact over een zakkenstortkabinet?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een zakkenstortkabinet binnen uw industrie. Neem contact op met een van onze experts. Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een reactie