Big bag losstation

Dextools heeft de geschikte big bag lossstation oplossing voor uw bedrijf.

Categorie:

Beschrijving

Big bag losstation

Dextools heeft de geschikte big bag lossstation oplossing voor uw bedrijf. Aanvoer en levering van grondstoffen vindt steeds vaker plaats in big bag, ook wel FIBC genoemd. Vele klanten maken gebruik van deze wijze van product ontvangst en benodigde een slim ontworpen systeem waarmee grondstoffen direct vanuit de big bag kunnen worden ingenomen voor probleemloos transport van solids naar de productie-unit.

Een Big Bag lossstation wordt wereldwijd gebruikt. Onze speciale technologie garandeert volledige lediging in 1-3 minuten per Big Bag. Handmatige ondersteuning is niet vereist met onze apparatuur voor het behandelen van bulkzakken. Uitvoering mobiel of stationair. Robuuste en automatische bediening onderscheidt onze technologie.

Wat is nu eigenlijk een Big Bag losstation?

De basisopstelling van een big bag losstation bestaat uit een zakkenframe dat kan worden verbonden met de ophangclips van de zak. Het frame wordt vervolgens opgetild en zodanig geplaatst dat het ophangframe in de geloste stand door de haken aan het frame wordt tegengehouden. De bodem van de zak zit op een vergrendelplaat, en de lussen van de zak houden de zak recht wanneer deze is neergelaten. De uitloop wordt vastgeklemd door een pneumatische klem om het systeem volledig af te sluiten en te voorkomen dat er stof ontsnapt. Zo blijft de omgeving schoon. Bovendien kan de inhoud in de zak worden gelost in opslagplaatsen, een transportsysteem of een procesvat om naar een andere plaats te worden overgebracht door middel van de zwaartekracht.

De voordelen van een big bag losstation:

  • Ze vormen geen enkel risico voor de gebruiker
  • Ze zijn ergonomisch
  • Ze passen zich aan alle maten van big bags aan
  • Door de vele opties kan het worden aangepast aan de kenmerken van het te legen product
  • Ze worden op maat geleverd en aangepast aan elk productieproces
  • Ze zijn goedkoop en hun onderhoudskosten zijn verwaarloosbaar

Dextools voor alle bulk goederen oplossingen

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen over een losstation

Heeft u vragen over een losstation of wilt u een offerte aanvragen neem dat vrijblijvend contact met ons op.