By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Big bag losstation

Category:

Product Description

Big bag losstation

Dextools heeft de geschikte big bag lossstation oplossing voor uw bedrijf. Aanvoer en levering van grondstoffen vindt steeds vaker plaats in big bag, ook wel FIBC genoemd. Vele klanten maken gebruik van deze wijze van product ontvangst en benodigde een slim ontworpen systeem waarmee grondstoffen direct vanuit de big bag kunnen worden ingenomen voor probleemloos transport van solids naar de productie-unit.

Een Big Bag lossstation wordt wereldwijd gebruikt. Onze speciale technologie garandeert volledige lediging in 1-3 minuten per Big Bag. Handmatige ondersteuning is niet vereist met onze apparatuur voor het behandelen van bulkzakken. Uitvoering mobiel of stationair. Robuuste en automatische bediening onderscheidt onze technologie.

Wat is nu eigenlijk een Big Bag losstation?

De basisopstelling van een big bag losstation bestaat uit een zakkenframe dat kan worden verbonden met de ophangclips van de zak. Het frame wordt vervolgens opgetild en zodanig geplaatst dat het ophangframe in de geloste stand door de haken aan het frame wordt tegengehouden. De bodem van de zak zit op een vergrendelplaat, en de lussen van de zak houden de zak recht wanneer deze is neergelaten. De uitloop wordt vastgeklemd door een pneumatische klem om het systeem volledig af te sluiten en te voorkomen dat er stof ontsnapt. Zo blijft de omgeving schoon. Bovendien kan de inhoud in de zak worden gelost in opslagplaatsen, een transportsysteem of een procesvat om naar een andere plaats te worden overgebracht door middel van de zwaartekracht. Deze lossystemen maken gebruik van een brede waaier van toestellen, zoals pneumatische transportsystemen, schroefvoeders, roterende kleppen, klontbrekers, enz. die materiaal uit het station lossen of transporteren naar diverse locaties.

Maar wat is nu een Big bag?

Een big bag is een zak die wordt gebruikt voor de opslag of het vervoer van relatief kleine hoeveelheden bulkgoederen zoals zand, grind, graan, steen en afval. Ze zijn er in allerlei maten, maar de big bags die het meest worden gebruikt zijn die met een inhoud van 500 tot 2000 liter. De hoogte van een gevulde zak is gewoonlijk 1 tot 2 meter. Een big bag is meestal gemaakt van geweven PP-plastic en heeft bovenaan lussen waarmee de zak kan worden opgetild.

Een big bag is uiterst onstabiel. Het is gewoon een grote, flexibele zak. Wanneer je de zak vult, vormt hij vaak een kegelvorm, maar tijdens het vervoer kan die vorm veranderen. Tijdens het transport wordt de big bag blootgesteld aan trillingen, waardoor de inhoud van de zak kan stabiliseren en/of nog meer kan gaan schuiven.

Om de stabiliteit te vergroten kunt u bij het vullen van zakken gebruik maken van een zogenaamde triltafel. Ook is het verstandig om de gevulde zakken minimaal 24 uur te laten staan alvorens ze te laden.

Big Bag Massagesysteem (optie)

Bij een slecht vloeivermogen van het product door een stevige big bag, wordt aanbevolen om een ​​hydraulische massage toe te voegen aan het big bag lossstation. Dit systeem bestaat uit hydraulische vijzels, die zich naar het onderste deel van de big bag bevinden om kluiten en bogen te breken. Elke cilinder wordt aangedreven door een zuiger, die de kracht levert die nodig is om sterk geagglomereerde materialen te breken.

Stofopvangsysteem voor een big bag losstation (optie)

Stofopvangsysteem voor een big bag losstation is nodig om stofemissie te voorkomen tijdens het lossen van big bags. Stofemissies van big bags komen voor tijdens het snijden of losmaken van de zakuitloop, het lossen van het product en het verwijderen van lege big bags. Vacuümlucht, aangevoerd door een stofafscheider, vangt het stof in de regio op. Hiervoor wordt een filtersysteem met ingebouwde ventilator gebruikt. Het verzamelde stof wordt automatisch teruggestuurd naar de big bag ledigingseenheid en productverlies wordt voorkomen. De vacuümlucht wordt gereinigd met een omgekeerd puls-jet systeem en naar buiten afgevoerd.

Big Bag Weegsysteem (optie)

Wanneer de hoeveelheid grondstof in de big bag moet worden gecontroleerd, kan een big bag-weegsysteem worden gebruikt. Het station voor het legen van big bags bestaat uit loadcellen op het hoofdframe. Het gewicht van de big bag wordt continu gemeten en de gebruiker wordt hiervan op de hoogte gebracht. Het systeem kan een signaal sturen naar een ander PLC automatiseringssysteem of het systeem kan andere apparatuur aansturen die is aangesloten op de big bag losser.

Irisklep (optie)

Het lossen van het product uit de big bag kan worden geregeld met de irisklep. De uitloop van de big bag gaat door de irisklep. De irisklep wordt bediend met een pneumatische zuiger of een handbediende hendel. De productuitloop kan niet alleen volledig open of gesloten worden gehouden, maar kan ook op elk niveau worden ingesteld. De snelheid van het legen van de big bag kan met dit mechanisme worden aangepast.

Klontbreker (optie)

Bulkgoederen die lange tijd in FIBC-zakken worden opgeslagen, hebben de neiging te worden samengeperst door hun eigen gewicht en mogelijk vocht in de omgeving en vormen grote klonten. Tijdens het lossen van de bulkzakken moeten deze klonten worden gebroken voordat ze in de downstream-apparatuur terechtkomen. Om problemen door grote deeltjes en klonten te voorkomen, worden onder de systemen voor het legen van grote zakken klontbrekers geïnstalleerd.

Zeefsysteem (optie)

Om te voorkomen dat te grote deeltjes in de productielijn terechtkomen, worden zeven gebruikt. Zeefsystemen worden geïnstalleerd op het afvoerpunt van de big bag ledigingseenheid. Afhankelijk van de eigenschappen van het bulkmateriaal en de aanvaardbare deeltjesgrootte, kunnen verschillende types zeven worden gebruikt. Trilzeven zijn een van de meest gebruikte zeeftypes bij de behandeling van bulkmateriaal.

De voordelen van een big bag losstation:

  • Ze vormen geen enkel risico voor de gebruiker
  • Ze zijn ergonomisch
  • Ze passen zich aan alle maten van big bags aan
  • Door de vele opties kan het worden aangepast aan de kenmerken van het te legen product
  • Ze worden op maat geleverd en aangepast aan elk productieproces
  • Ze zijn goedkoop en hun onderhoudskosten zijn verwaarloosbaar

Dextools voor alle bulk goederen oplossingen

Dextools gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van componenten en systemen voor het verwerken van bulkgoederen. Ons uitgebreid programma hoogwaardige apparatuur is geschikt voor het hanteren van poeders en korrels met bewezen betrouwbaarheid in de praktijk in diverse industrieën. De gekwalificeerde en ervaren Dextools-medewerkers kunnen uw verzoeken vertalen in de juiste uitvoering en toepassing van onze componenten. We zorgen ook voor het ontwerp en de uitvoering van complete projecten, waarbij we u een efficiënte, betrouwbare en duurzame oplossing voor uw proces bieden.

Contact voor vragen over een losstation

Heeft u vragen over een losstation of wilt u een offerte aanvragen neem dat vrijblijvend contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Big bag losstation” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart