Afzuigsysteem tijdens het snijden van aluminium

Bij het zagen van aluminium met zaagbladen wordt een grote hoeveelheid aluminiumzaagsel geproduceerd. Het volume aluminiumzaagsel voor krachtige automatische snijmachines is zo groot dat het onmogelijk is om handmatig zaagsel uit de machine te verwijderen en het verwijderen ervan wordt opgelost met een uitlaatsysteem. Het afzuigsysteem zorgt voor een constante trek in de afzuigleiding zodat er geen aluminiumzaagsel in de machine en in de afzuigleiding terechtkomt. Het filtersysteem is uitgerust met een grote scheidingskamer, die de functie en tussentijdse opslag van gewonnen zaagsel vervult.

Het afzuigsysteem is zo geconstrueerd dat het bestand is tegen de effecten van de aangezogen koelemulsie. We raden aan om de afvoer van gefilterde lucht buiten de productiehal te laten lopen, maar als de secundaire filtratiestap wordt gebruikt, is het mogelijk om gefilterde lucht terug te voeren naar de ruimte van de hal. De afzuigleiding moet glad zijn, verbonden door flenzen zodat zaagsel niet wordt gegrepen door de scherpe punten van klinknagels of zelftappende schroeven.

Aluminiumzaagsel en hun kenmerken

Bij het zagen van aluminium materiaal komt een kleine hoeveelheid aluminiumstof vrij en de rest van het volume aangezogen afval bestaat uit grote aluminium spanen, ook al is dit een aluminium materiaal, dat zeer explosief is. Dus dat is de reden waarom het niet nodig is om het uitlaatsysteem in de explosieve variant op te lossen. Het ingesloten zaagselmengsel vormt geen explosief mengsel met lucht. Aluminiumzaagsel heeft de neiging samen te klonteren en bogen te vormen bij aanraking. Het gescheiden afval is volumineus en heeft een laag soortelijk gewicht. Om het zaagsel te verdichten, is het mogelijk om een ​​briketpers onder de filtereenheid te installeren, die volumineus zaagsel comprimeert tot verdichte aluminiumbriketten.

Afzuigsysteem voor het afzuigen van aluminium zaagprofielen

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Laten we samenwerken

Als u een automatische machine voor het zagen van aluminium profielen wilt, bieden wij u graag onze ervaring aan in de implementatie van aluminiumzaagselafzuiging, projectdocumentatie of implementatie van het afzuigsysteem met behulp van onze eigen filtratie-units.