Vonkenafscheiders

Dit zijn mechanische vonkafscheiders die zijn ontworpen voor installatie op een verticaal gerichte afzuigleiding vóór het filterapparaat of op een afzuigleiding achter de technologie die vonken of hete deeltjes produceert.

Beschrijving

Vonkenafscheiders

Vonkenafscheiders zijn aan hun inlaat uitgerust met een passieve rotor, die de stromende lucht en het afgezogen stof laat draaien. De ronddraaiende vonken worden in het bezinkingsgedeelte van de afscheider gecentrifugeerd en uit de hulpverzamelleiding naar de afscheidingstank geleid. De aangezogen lucht, vrij van vonken, gaat door de uitlaatflens naar het filterapparaat.

Vonkenafscheiders dienen zowel voor het afscheiden van vonken als als afscheiders van grovere deeltjes uit de afgezogen lucht. De functie van de afscheider verkleint de kans op verbranding van het filtersysteem en draagt ​​bij aan het verlengen van de levensduur van het filtermedium van de aangesloten filterinrichting. Bij een hoog ontstekingsrisico worden meestal vonkafscheiders op het filtersysteem gemonteerd in combinatie met een automatisch blussysteem om de scheidingstekens goed te laten functioneren.

Wat zijn de voordelen van vonkenafscheiders?

  • Drastische vermindering van de onderhoudskosten door een langere levensduur van het filter
  •  Eenvoudige integratie in bestaande systemen ook van andere merken mogelijk
  •  Door betere voorafscheiding van partikels wordt minder perslucht voor de filterreiniging benodigd
  •  Minimalisering van de brandrisico’s door voorafscheiding van vonken, gloeiende deeltjes en sigarettenpeuken

Functieprincipe van Vonkenafscheiders

  • De aangezogen lucht wordt in rotatie gezet.
  •  Vonken en grove deeltjes worden in de roterende luchtstroom naar buiten geperst.
  •  Deze deeltjes worden van de rest van de luchtstroom gescheiden en komen in een opvangbak.

Dextools uw specialist voor vonkenafscheiders

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vonkenafscheiders” te beoordelen