Klontenbreker

Bulkgoed heeft vaak het risico te verklonten, als ze gedurende een langere tijd zijn verpakt in FIBC’s of zakgoed. Hiervoor kan een klontenbreker tussen de uitloop van een trechter en de inlaat van een pneumatisch transportsysteem voor een oplossing zorgen

Categorie:

Beschrijving

Klontenbreker

De klontenbreker maakt een veilige en goede doorstroom mogelijk van bulkmaterialen die compacterend zijn of kunnen agglomeren en klonten vormen tijdens de productie en/of opslag. Het design is er specifiek op gericht om deze klonten te verkleinen. Zelfs het afvoeren van hardere materialen met een middelhoog product kolom is mogelijk, maar het materiaal moet wel zacht genoeg zijn om te worden gebroken.

De klontenbreker wordt gevoed met vaste agglomeraten welke na het breken en verkleinen naar de uitlaat wordt gedirigeerd voor verdere verwerking in het proces. De klontenbreker is de ideale oplossing voor het breken van materialen ongeveer de grootte van een sneeuwbal. Het is specifiek geschikt voor hygroscopische materialen, en materialen die compacteren onder druk zoals, suiker, zout, silicaten, chemicaliën, diervoeder additieven en levensmiddelen in het algemeen. De klontenbreker kan o.a. worden gemonteerd in applicaties voor het laden en uitstromen via leidingen, voor het legen of vullen van big bags, trechters en schroef transporteurs. Zo past de klontenbreker bijvoorbeeld standaard onder de uitloop van de Dextools big bag losstation.

Dextools uw klontenbreker specialist

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Wanneer u nog vragen hebt over de toegevoegde waarde van onze klontenbreker voor uw bedrijf, neemt u dan contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klontenbreker” te beoordelen