By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Klontenbreker

Bulkgoed heeft vaak het risico te verklonten, als ze gedurende een langere tijd zijn verpakt in FIBC’s of zakgoed. Hiervoor kan een klontenbreker tussen de uitloop van een trechter en de inlaat van een pneumatisch transportsysteem voor een oplossing zorgen

Category:

Product Description

Klontenbreker

De klontenbreker maakt een veilige en goede doorstroom mogelijk van bulkmaterialen die compacterend zijn of kunnen agglomeren en klonten vormen tijdens de productie en/of opslag. Het design is er specifiek op gericht om deze klonten te verkleinen. Zelfs het afvoeren van hardere materialen met een middelhoog product kolom is mogelijk, maar het material moet wel zacht genoeg zijn om te worden gebroken.

De klontenbreker wordt gevoed met vaste agglomeraten welke na het breken en verkleinen naar de uitlaat wordt gedirrigeerd voor verdere verwerking in het proces. De klontenbreker is de ideale oplossing voor het breken van materialen ongeveer de grootte van een sneeuwbal. Het is specifiek geschikt voor hygroscopische materialen, en materialen die compacteren onder druk zoals, suiker, zout, silicaten, chemicalien, diervoeder additieven en levensmiddelen in het algemeen. De klontenbreker kan o.a. worden gemonteerd in applicaties voor het laden en uitstromen via leidingen, voor het legen of vullen van big bags, trechters en schroef transporteurs. Zo past de klontenbreker bijvoorbeeld standaard onder de uitloop van de Dextools big bag losstation.

Gebruiksvriendelijke klontenbreker

Onze messenbrekers en pennenbrekers zijn compact gebouwd en onderhoudsvriendelijk dankzij de demontabele platen. Daarbij heeft u de optie op een snel-demontabele breker. Hiermee bespaart u tijd bij het reinigen van de klontenbreker.

Maar er is meer: onze klontenbrekers verbruiken weinig energie en werken bij een laag geluidsniveau. U hebt de keuze uit een enkel- of dubbelassig systeem, waarbij de dubbelassige uitvoering voorzien kan worden van een tweede aandrijving. Elk type klontenbreker en kluitenbreker wordt optioneel geleverd met een demontabel zeefdek, waarvan de maasgrootte en het type aangepast wordt aan uw keuze. Wij leveren onze brekers desgewenst met ATEX-certificering.

Dextools uw specialist

Dextools gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van componenten en systemen voor het verwerken van bulkgoederen. Ons uitgebreid programma hoogwaardige apparatuur is geschikt voor het hanteren van poeders en korrels met bewezen betrouwbaarheid in de praktijk in diverse industrieën. De gekwalificeerde en ervaren Dextools-medewerkers kunnen uw verzoeken vertalen in de juiste uitvoering en toepassing van onze componenten. We zorgen ook voor het ontwerp en de uitvoering van complete projecten, waarbij we u een efficiënte, betrouwbare en duurzame oplossing voor uw proces bieden.

Contact voor vragen

Wanneer u nog vragen hebt over de toegevoegde waarde van onze klontenbreker voor uw bedrijf, neemt u dan contact met ons op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klontenbreker” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart