By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Big Bag losstations (BBU) met vacuümtransporteurs

Category:

Product Description

Big Bag losstations (BBU)

De modulaire losstations (Big Bag losstations BBU) zijn geoptimaliseerd voor stofvrije werking bij gebruik met Volkmann vacuümtransporteurs. Het kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan materialen en kan worden aangepast om slecht stromende materialen uit de bulkzak te laten komen en ze naar procesgebieden te transporteren zonder enige besmetting van het product of de omliggende gebieden – waardoor een echt ingesloten stofvrije zakverbinding ontstaat. Maatwerk kan eenvoudig worden gedaan om aan alle lokale vraag- en toepassingsvereisten te voldoen.

Pneumatisch Big Bag Massagesysteem (optie)

Bij een slecht vloeivermogen van het product door een stevige big bag, wordt aanbevolen om een ​​hydraulische massage toe te voegen aan het big bag lossstation. Dit systeem bestaat uit hydraulische vijzels, die zich naar het onderste deel van de bigbag bevinden om kluiten en bogen te breken. Elke cilinder wordt aangedreven door een zuiger, die de kracht levert die nodig is om sterk geagglomereerde materialen te breken.

Stofopvangsysteem voor big bag losstations (optie)

Stofopvangsysteem voor big bag losstations zijn nodig om stofemissie te voorkomen tijdens het lossen van big bags. Stofemissies van big bags komen voor tijdens het snijden of losmaken van de zakuitloop, het lossen van het product en het verwijderen van lege big bags. Vacuümlucht, aangevoerd door een stofafscheider, vangt het stof in de regio op. Hiervoor wordt een jetfiltersysteem met ingebouwde ventilator gebruikt. Het verzamelde stof wordt automatisch teruggestuurd naar de big bag ledigingseenheid en productverlies wordt voorkomen. De vacuümlucht wordt gereinigd met een omgekeerd puls-jet systeem en naar buiten afgevoerd.

Big Bag Weegsysteem (optie)

Wanneer de hoeveelheid grondstof in de big bag moet worden gecontroleerd, kan een big bag-weegsysteem worden gebruikt. Het station voor het legen van big bags bestaat uit loadcellen op het hoofdframe. Het gewicht van de big bag wordt continu gemeten en de gebruiker wordt hiervan op de hoogte gebracht. Het systeem kan een signaal sturen naar een ander PLC automatiseringssysteem of het systeem kan andere apparatuur aansturen die is aangesloten op de big bag losser.

Irisklep (optie)

Het lossen van het product uit de big bag kan worden geregeld met de irisklep. De uitloop van de big bag gaat door de irisklep. De irisklep wordt bediend met een pneumatische zuiger of een handbediende hendel. De productuitloop kan niet alleen volledig open of gesloten worden gehouden, maar kan ook op elk niveau worden ingesteld. De snelheid van het legen van de big bag kan met dit mechanisme worden aangepast.

Klontbreker (optie)

Bulkgoederen die lange tijd in FIBC-zakken worden opgeslagen, hebben de neiging te worden samengeperst door hun eigen gewicht en mogelijk vocht in de omgeving en vormen grote klonten. Tijdens het lossen van de bulkzakken moeten deze klonten worden gebroken voordat ze in de downstream-apparatuur terechtkomen. Om problemen door grote deeltjes en klonten te voorkomen, worden onder de systemen voor het legen van grote zakken klontbrekers geïnstalleerd.

Zeefsysteem (optie)

Om te voorkomen dat te grote deeltjes in de productielijn terechtkomen, worden zeven gebruikt. Zeefsystemen worden geïnstalleerd op het afvoerpunt van de big bag ledigingseenheid. Afhankelijk van de eigenschappen van het bulkmateriaal en de aanvaardbare deeltjesgrootte, kunnen verschillende types zeven worden gebruikt. Trilzeven zijn een van de meest gebruikte zeeftypes bij de behandeling van bulkmateriaal.

De Big Bag losstations beschikken over:

 • Loscapaciteit voor bulkzakken tot 2 ton
 • Modulair ontwerp
 • Aangepaste configuratie
 • Robuuste buisframe constructie geschikt voor het hedendaagse industriële gebruik
 • Frame van koolstofstaal of volledig roestvrij staal
 • 316 Roestvrijstalen contactdelen
 • Laag profiel
 • Laden met vorkheftruck of met geïntegreerde kraan en takel
 • Stofvrij aansluiten en legen van bulkzakken
 • Stofafzuiging tijdens het vervangen van een bulkzak
 • Verontreinigingvrij laden van de zak – er komt geen vuil van de onderkant van de zak in de materiaalstroom
 • Optionele klontenbreker en extra roerwerk
 • Stroomondersteunende stimulators of trillingsondersteuning
 • Stoffilter optie
 • Gecombineerde systemen met Bag Rip-and-Tip Station beschikbaar
 • Vacuüm transportbandinterface

Op deze wijze worden grondstoffen direct vanuit de big bag ingenomen en in het proces ingebracht

De big bag losstations BBU-1 maakt het mogelijk om FIBC zonder stof ontwikkeling te lossen en door middel van vacuüm transport de grondstoffen, veilig, direct vanuit de big bag in het proces te doseren. Op deze wijze is een veelzijdige unit gecreëerd voor het lossen van big bags in een gesloten, geautomatiseerd vacuüm transport systeem. Optioneel is de installatie te voorzien van trilmotor en niveauschakelaars ter indicatie van productniveau of big bag vervanging.

Volkmann

Volkmann GmbH heeft de vestiging in Soest in Westfalen en werd in 1973 door Jürgen en Ingrid Volkmann als adviesbedrijf voor productie automatisering opgericht. Het bedrijf hield zich al in de jaren van de oprichting bezig met toepassingen binnen de vacuümtechniek. Eigen ideeën en ontwikkelingen zoals bv. de gepatenteerde „Säuferbalken“® (gecombineerd vacuüm-afveegproces voor de droging van bandoppervlakken en voor de terugwinning van vloeistoffen in wals-eenheden) en de gepatenteerde multi-jector® (speciale constructievorm van een perslucht-aangedreven meer-traps ejector-vacuümpomp) maakten het bedrijf tot een gedreven partner voor klanten door ideeën en toepassingstechnologieën uit wijd verbreide industrietakken

Dextools voor alle bulkgoederen

Dextools gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van componenten en systemen voor het verwerken van bulkgoederen. Ons uitgebreid programma hoogwaardige apparatuur is geschikt voor het hanteren van poeders en korrels met bewezen betrouwbaarheid in de praktijk in diverse industrieën. De gekwalificeerde en ervaren Dextools-medewerkers kunnen uw verzoeken vertalen in de juiste uitvoering en toepassing van onze componenten. We zorgen ook voor het ontwerp en de uitvoering van complete projecten, waarbij we u een efficiënte, betrouwbare en duurzame oplossing voor uw proces bieden.

Contact voor vragen over Big Bag losstations

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Big Bag losstations (BBU) met vacuümtransporteurs” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart