By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Vlinderkleppen

Category:

Product Description

Vlinderkleppen

Wij leveren industriële vlinderkleppen en schakelkleppen voor uitlaatsystemen. Kleppen met handmatige sluiting, pneumatische sluiting en servoaandrijvingen. Vlinderkleppen zijn dankzij hun compacte constructie licht in gewicht. Ze hebben een beperkt aantal onderdelen, ze zijn onderhoudsarm en eenvoudig in gebruik. Daarom behoren vlinderkleppen in diverse marktsegmenten tot de meest toegepaste afsluiters.

De vlinderklep (ook wel vlinderafsluiter genoemd) dankt zijn naam aan de vorm van het klepblad waar, met een beetje goede wil, een vlinder in te zien is. Hier vindt u handbediende, pneumatische en elektrisch aangedreven vlinderkleppen. Een voordeel van een vlinderklep is dat deze relatief eenvoudig te bevestigen is in een bestaande installatie d.m.v. flenzen.

Een Vlinderklep kan gebruikt worden in installaties voor zowel vloeistoffen, gassen, dampen en zelfs poeders. Verder kan een vlinderklep voor open/dicht doeleinden en als eenvoudige “regelaar” ingezet worden.

Vlinderkleppen van D80 tot D1250

Wij leveren de serie van 26 afsluit- en regelkleppen, die overeenkomen met het conventionele maatbereik van kanalen van D80 tot D1250. De kleppen zijn GRII in gelaste, geflensde uitvoering. Aslagers worden altijd opgelost door middel van wentellagers. Het klepblad is versterkt met dwarsverstijvers om vervorming van het klepblad door hoge bedrijfsoverdruk of onderdruk te voorkomen. De kleppen zijn vervaardigd met een manueel sluitsysteem met de mogelijkheid om in de gewenste positie vast te zetten, evenals in de uitvoering met pneumatische aandrijving en met voorbereiding voor de actuator naar keuze van de klant.

Uw applicatie staat centraal bij het bepalen van de juiste vlinderklep. De belangrijkste parameters zijn medium, druk, temperatuur en bouwvorm. Vlinderkleppen kennen diverse bouwvormen. Een belangrijk voordeel van de vlinderkleppen is de eenvoudige en snelle bediening met een kwartslagbeweging.

Vlinderkleppen toepassingsgebieden

De vlinderklep wordt veel gebruikt in de volgende markten:

  • Maritieme sector
  • Verwarming en luchtbehandeling
  • Chemie en petrochemie
  • Drinkwaterleidingen
  • Apparaten en machinebouw

Dextools

Ons breed pakket aan proces techniek en filter techniek leveren wij aan de vakhandel, andere wederverkopers en eindgebruikers. Naast het snel leveren van standaard producten hebben wij alle middelen in huis voor het leveren van maatwerk. Neem contact op met één van onze medewerkers voor advies, offerte of (hulp) bij een order. Wij adviseren u graag in de aanschaf en gebruik van de juiste proces uitrusting, verpakkingsmachines, stofafzuiging, beladingsbalgen, ventilatiesystemen, industriële filters, luchtreiniging en ontstoffings oplossingen.

Contact voor vragen!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinderkleppen” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart