Vlinderkleppen

Beschrijving

Vlinderkleppen

Wij leveren industriële vlinderkleppen en schakelkleppen voor uitlaatsystemen. Kleppen met handmatige sluiting, pneumatische sluiting en servoaandrijvingen. Vlinderkleppen zijn dankzij hun compacte constructie licht in gewicht. Ze hebben een beperkt aantal onderdelen, ze zijn onderhoudsarm en eenvoudig in gebruik. Daarom behoren vlinderkleppen in diverse marktsegmenten tot de meest toegepaste afsluiters.

De vlinderklep (ook wel vlinderafsluiter genoemd) dankt zijn naam aan de vorm van het klepblad waar, met een beetje goede wil, een vlinder in te zien is. Hier vindt u handbediende, pneumatische en elektrisch aangedreven vlinderkleppen. Een voordeel van een vlinderklep is dat deze relatief eenvoudig te bevestigen is in een bestaande installatie d.m.v. flenzen.

Een Vlinderklep kan gebruikt worden in installaties voor zowel vloeistoffen, gassen, dampen en zelfs poeders. Verder kan een vlinderklep voor open/dicht doeleinden en als eenvoudige “regelaar” ingezet worden.

Vlinderkleppen van D80 tot D1250

Wij leveren de serie van 26 afsluit- en regelkleppen, die overeenkomen met het conventionele maatbereik van kanalen van D80 tot D1250. De kleppen zijn GRII in gelaste, geflensde uitvoering. Aslagers worden altijd opgelost door middel van wentellagers. Het klepblad is versterkt met dwarsverstijvers om vervorming van het klepblad door hoge bedrijfsoverdruk of onderdruk te voorkomen. De kleppen zijn vervaardigd met een manueel sluitsysteem met de mogelijkheid om in de gewenste positie vast te zetten, evenals in de uitvoering met pneumatische aandrijving en met voorbereiding voor de actuator naar keuze van de klant.

Uw applicatie staat centraal bij het bepalen van de juiste vlinderklep. De belangrijkste parameters zijn medium, druk, temperatuur en bouwvorm. Vlinderkleppen kennen diverse bouwvormen. Een belangrijk voordeel van de vlinderkleppen is de eenvoudige en snelle bediening met een kwartslagbeweging.

Vlinderkleppen toepassingsgebieden

De vlinderklep wordt veel gebruikt in de volgende markten:

  • Maritieme sector
  • Verwarming en luchtbehandeling
  • Chemie en petrochemie
  • Drinkwaterleidingen
  • Apparaten en machinebouw

Dextools

Wij als Dextools weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een advies niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dextools staan voor kwaliteit, service en oplossinggerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dextools Filtertechniek omvat een brede range van ontstoffingstechniek zoals industriele stofzuigers, mobiel afzuigunits of grote stof afzuig installaties. Deze systemen zijn er ook in de ATEX uitvoeringen. Daarnaast hebben wij een breede range van afzuigbanken of wanden, stoffilters en ventilatoren. Deze systemen zijn voor een grote variëteit aan toepassingen zoals in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie.

Dextools Procestechniek omvat bulk handeling systemen zoals zakkenleegmachinesbig bag loading en unloading systemen en vacuüm transportsystemen. Deze worden in de chemie, farmacie, food of verwerkende industrie toegepast. Daarnaast hebben wij tabletpersenmetaaldetectorenblister en cartoning machines, camera inspectie systemen en tablet/poeder/vloeistof vullijnen voor de food en farmaceutische industrie.

Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dextools. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlinderkleppen” te beoordelen