By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
0646808297 info@dextools.nl Waarderweg 54 08:00 - 17:00

Final Cut-serie horizontale verpakkingsmachine

De machinemodellen uit de Final Cut-serie zijn automatische en intermitterende machines, ontworpen om te werken in Simplex- en Duplex- formaten.

Category:

Product Description

Final Cut-serie horizontale verpakkingsmachineE

De machinemodellen uit de Final Cut-serie zijn automatische horizontale verpakkingsmachine, ontworpen om te werken in Simplex- en Duplex- formaten . Ze zijn ontworpen voor het verpakken van poedervormige , gegranuleerde , vloeibare of pasteuze producten evenals doekjes en vaste  producten in enveloppen met 3 en 4 lasnaden.

Afhankelijk van het product kan de dosering van de machine gedaan worden met:

Eindeloze dispenser: voor poederproduct.
Volumetrische dispenser met telescopische bekers: voor granulaatproducten.
Pomp of piston vloeistof dispenser: voor vloeibare of pasteuze producten.

Wat is een horizontale verpakkingsmachine?

Er zijn twee soorten flowpack machines. Enerzijds de horizontale flowpack machines (HFFS: Horizontal Form Fill Seal) en anderzijds de verticale flowpack machine (VFFS: Vertical Form Fill Seal) die we ook vorm-, vul- en sluitmachines kunnen noemen vanwege het proces dat ze volgen.

De horizontale flowpackers zijn machines die grote en kleine producten verpakken: brood, croissants, fruit, groenten, bestek, magazines, kranten,…

Ze kunnen op een geautomatiseerde manier één of meerdere gegroepeerde producten verpakken in een pakket of plastic zak. Het proces is vergelijkbaar voor elk model van flowpack machine: de producten verpakken en op een hermetische wijze dichtsealen.

We zullen later in detail zien dat het mogelijk is, naar gelang het model, om de atmosferische druk in de verpakking te wijzigen met behulp van gasinjectie om de houdbaarheid van de producten te verlengen.

De specificiteit van de horizontale flowpack machines is het geautomatiseerd lassen van de polypropyleenfolie langs de lange zijde. De folie wordt in een continue beweging rond het product gevouwen en vervolgens dichtgeseald door het apparaat.

Efficiënte, goed geconfigureerde machines hebben geen menselijke hulp nodig en vertonen een uitermate laag risico op fouten.

Schema van een horizontale machine

  1. De producten rollen op de transportband in een continue beweging
  2. De plastic folie wordt van de rol gewikkeld
  3. De folie wordt tot een buisvorm rond het product gewikkeld via een vormschouder
  4. De verpakte producten worden in een langsbeweging geseald en individueel of per groep producten van elkaar gescheiden in de dwarsrichting
  5. Optioneel: het product wordt automatisch nagekeken en gecontroleerd

Video van de horizontale verpakkingsmachine

Dextools

Dextools heeft twee afdelingen. Dit zijn de afdelingen filtertechniek en procestechniek. Filtertechniek omvat een brede range van stoffilters oplossingen zoals en trilling gereinigde stofafzuiging filters, afzuigarmen, afzuigbanken en ventilatoren voor een grote variëteit aan toepassingen in o.a. de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie, bouw, metaalverwerkende industrie, diervoederindustrie. Procestechniek omvat vacuüm transportsystemen, systemen voor doseren / vullen en sorteren van bulk goederen, legen en vullen van big bags, legen van zakken, verpakken van producten en alles wat erbij komt kijken.

Elk merk heeft zijn specialiteit en manier van functioneren, merken kunnen vanzelfsprekend ook meerdere oplossingen aanbieden. Hieronder een aantal parameters die kunnen verschillen van de ene machine tot de andere volgens de noden:

  • De snelheid van het verpakken
  • Verpakking met of zonder gewijzigde atmosfeer
  • De betrouwbaarheid en de lage onderhoudskosten
  • Een rol folie aan de bovenzijde of onderzijde van de machine naar gelang het type product
  • De zijde van de seal: boven/onder, zijkant

Contact voor vragen over de horizontale verpakkingsmachine

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Final Cut-serie horizontale verpakkingsmachine” te beoordelen
has been added to the cart. View Cart